Fashion Worlds / Replay Flagship Store Milan

Seeking to create an island, both physical and psychological, within the urban context, Studio 10 designed an internal garden, a vast organic space that welcomes passersby, offering shelter and respite from the city. Monumental walls of plants surround the visitor, while an intoxicating waterfall runs the entire length of the store. These visual and tactile elements were conceived as the starting point from which to build, or rather rebuild, the lost relationship between man and the natural world: the senses are engaged and the mind refreshed. A suspended walkway leads to the main retail space where natural wood and manmade steel combine harmoniously as the dominant materials. A vast wall of denim displays an array of garments, celebrating the craft traditions that provide the brand’s inspiration.